BVDV

Wie is lid van de bedrijfsgroep (BVDV)?

De Beroepsvereniging van de directe verkoop (BVDV), een beroepsgroep van Comeos, verenigt ondernemingen die actief zijn in de verkoop van diensten en goederen aan huis. Het betreft de verkoop tijdens “home party’s” of tijdens een individuele ”face-to-face”, na een voorafgaande uitnodiging van de consument of zonder uitnodiging (huis-aan-huisverkoop).

De BVDV groepeert dus ondernemingen die allerlei producten of diensten verkopen, gaande van textiel, beddengoed en lingerie, tot telecommunicatieapparatuur, internetaansluitingen, keukengerei, cosmetica, snoep, juwelen, abonnementen op boekenclubs, sexy toys, enz.

Wat doet de BVDV?

De Beroepsvereniging van de directe verkoop bestaat sinds 1970. Ze vertegenwoordigt haar leden bij de officiële instanties (Raad voor het verbruik, administraties, enz.) en bij de besprekingen die ze aanknoopt met de belangrijkste consumentenorganisaties.

De BVDV promoot op deze manier een beter statuut voor de verkopers zowel in fiscaal als in sociaal en commercieel opzicht. De Beroepsvereniging heeft bijvoorbeeld in 2007 een belangrijk akkoord kunnen sluiten met de centrale BTW-administratie, om het verkoperstatuut te vereenvoudigen.

De Beroepsvereniging informeert haar leden over de juridische actualiteit die verband houdt met de verschillende wetgevingen over de directe verkoop. Ze organiseert studiedagen en verspreidt regelmatig haar standpunten, met name via de pers, in het kader van de stappen die worden ondernomen bij de gezagsorganen.

BVDV vzw Edmond Van Nieuwenhuyselaan 8 1160 Brussel T 02 788 05 00 Onderneminsgnummer 409.742.549 info@bvdv.be Privacy Policy